Fysio Michielsen

Hoogstraat 321
5654 NB Eindhoven
040 - 25 25 123
info@fysiomichielsen.nl

ZwangerFit

In verwachting? Gefeliciteerd! Tijdens een zwangerschap is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je fit bent. Hiernaast is het natuurlijk ook erg fijn om te weten wat je te wachten staat tijdens en na de zwangerschap en bevalling. In de cursus ZwangerFit® worden deze twee aspecten gecombineerd. Het is dus geen saaie "pufcursus"zoals velen denken, maar een actieve cursus voor dames die fit willen blijven tijdens en na de zwangerschap! 

In de actieve lessen wordt getraind op fitheid en spierversterking, met aandacht voor stabiliserende spieren rondom bekken en lage rug, bekkenbodemtraining, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Bij de trainingen wordt gebruik gemaakt van muziek, oefenmateriaal en elementen uit de aerobic- en fitnesswereld. In de theorielessen wordt ingegaan op diverse onderwerpen die te maken hebben met de zwangerschap, bevallen, de kraamperiode en de motorische ontwikkeling van je kindje. Ook wordt er een partnerles georganiseerd. 

ZwangerFit® is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de positieve effecten van trainen in de zwangerschap. Regelmatige inspanning tijdens de zwangerschap verhoogt de fitheid en helpt ter voorkoming van zwangerschapsdiabetes. Gerichte stabiliserende en coordinatie oefeningen gedurende de 20e tot 36e week is effectief in de preventie of vermindering van bekkenpijn. 

Een ZwangerFit® docent is een gecertificeerd fysiotherapeut, geschoold en bevoegd op het gebied van trainen in de peripartum periode met specifieke aandacht voor bekken- en bekkenbodem en de mogelijke problemen die hierbij kunnen optreden. Bij ons wordt de cursus verzorgd door Annette, (kinder)fysiotherapeut en YVLO-ZwangerFit® docent. 

Pakket 1: ZwangerFit Volledig 
De cursus omvat 10 actieve lessen van 60 minuten en vindt plaats op zaterdagochtend om 9.00u en om 10.00u. Hiernaast zijn er 3 theorielessen, waarvan de laatste les een partnerles is. Wanneer deze lessen plaatsvinden, wordt in overleg met de deelnemers bepaald. De totale kosten van de cursus (10-rittenkaart trainingen en theorielessen) zijn €150. Wil je na deze 10 lessen doorgaan, dan kost het €10 per les of €90 voor een 10-rittenkaart. Trainingen die niet worden opgemaakt tijdens de ZwangerFit, kunnen kosteloos worden ingezet bij de MamaFit.

Pakket 2: ZwangerFit Actief
Ben je alleen geïnteresseerd in de actieve lessen (bijv. bij een tweede zwangerschap) dan zijn de kosten voor 10 trainingen van 60 minuten  €90. Hierbij geldt ook dat trainingen die niet worden opgemaakt tijdens de ZwangerFit, kosteloos kunnen worden ingezet bij de MamaFit. 

Pakket 3: MamaFit 
Vanaf ongeveer 4 tot 6 weken tot (indien gewenst) 9 maanden na de bevalling kun je bij ons terecht voor de cursus MamaFit®. De cursist kan beginnen zodra ze daar aan toe is en kan doorgaan zolang ze baat heeft bij de specifieke training. Het doel van de MamaFit® cursus is het op een verantwoorde manier opbouwen van de belastbaarheid, zodat de cursist in staat is werk en sport weer te hervatten. Er wordt wekelijks een uur getraind, waarbij er aandacht is voor de specifieke problemen die kunnen optreden na een bevalling, zoals bekkenbodem(dis)functies en pijnklachten. Het theoretische gedeelte van ZwangerFit® is hier minder van toepassing, alleen indien er gerichte vragen zijn zal hier aandacht aan worden besteed. Voor deze cursus kun je een 10-rittenkaart kopen voor €90 en vindt op dit moment ook plaats op zaterdagochtend om 9u en om 10u, gecombineerd met de ZwangerFit® les. 

Pakket 4: Babymassage
Na de geboorte van je kindje kan er ook worden gekozen voor een aparte cursus babymassage van 3 bijeenkomsten. Met specifieke massagetechnieken kan er op emotioneel en lichamelijk gebied voor je kindje een heleboel gebeuren. Voorbeelden hiervan zijn een betere hechting aan ouders, een rustiger kindje, betere doorbloeding in het gehele lijfje en het stimuleert het groeihormoon. Ook voor ouders heeft babymassage duidelijke voordelen; het geeft de ouder meer zelfvertrouwen met het omgaan en de verzorging, het geeft een moment van intimiteit waardoor de band sterker wordt en een positief effect heeft op de sociale vaardigheden van je kindje. De babymassage worden georganiseerd met 2 a 3 dames en baby's tegelijk, op een tijdstip wat voor iedereen passend is. De kosten voor de babymassage zijn €50 voor 3 bijeenkomsten. 

De kosten van ZwangerFit® worden door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Klik op onderstaande links om te kijken hoe dit bij jouw verzekering zit. 

http://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/zwangerschapscursussen.aspx

Voor meer informatie en voor een gratis proefles/ aanmelding voor de cursus, bel of mail ons! Wij zijn te bereiken op 040-2525123 of info@fysiomichielsen.nl.